Unieke werkwijze

Werkwijze van Paul door mede-collega’s van S&L Zorg geschreven.

Paul is in zijn werk een opvallende persoonlijkheid wat zich kenmerkt in een enorme gedrevenheid om uit iedere cliënt het beste te halen. Beperkingen hierin worden door hem gezien als een (bijna altijd) haalbare uitdaging. Hierbij is het denken buiten de bestaande kaders meer een vaste gewoonte als een bijzonderheid, hierdoor hanteert hij een werkwijze van “storingen hebben voorrang”. Problemen worden eerst en direct opgelost om zo zonder belemmeringen door te gaan. Dit geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen aan de cliënten. Hij is betrokken en bevlogen geeft cliënten het gevoel dat ze er echt toe doen. Paul is in staat het gevoel van eigenwaarde te verhogen door activiteiten aan te bieden en dingen te leren die niet direct voor de hand liggen.

Bovenstaande resulteert in een no nonsens houding. Processen worden aangestuurd, interactie begeleid en zo nodig bijgesteld zonder dat dit op de voorgrond staat.
Humor en fantasie wordt hierbij veelvuldig gebruikt. Deze worden ingezet om gedrag op een positieve manier om te buigen.